Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Tercihim çok iyi ya da çok kötüyü oynamaktan yana’

'Parçalanmış'ta çoklu kişilik bozukluğu olan 'Kevin'ı oynayan James McAvoy ile filmi konuştuk...
Dokuz zorlayıcı karakteri tek bir filmde canlandırmak konusunda tereddüt yaşadınız mı? Elbette biraz ürkütücüydü ama bunun aksi de sürekli aynı karakteri canlandırmak olurdu. Ben böyle rollerden keyif alıyorum. Zorlu bir deneyim yaşamak sizi daha da güçlendirir. Ayrıca bir rolün çok kötü ya da çok iyi olma potansiyeline sahip olması, bence teklifi kabul etmenizi gerektiren bir durum.
Canlandırdığınız karakterler karikatür değiller ama hepsinin mizahi bir tarafı da var. Mizahi durumun büyük bölümü senaryoda vardı. Yönetmen M. Night Shyamalan'la da üzerinden geçtik. Kendisi filmin önce komik ve rahatsız edici, sonra komik ve üzücü, sonra komik ve dehşet verici, en sonunda ise komik olmasını istediğini söyledi. Mizah, canlandırdığımız kişilerin gerçeğine sadık kalmanın bir yolu. Karakterler, 'Kevin'ın genel kimliğinin istenmeyen tarafları...
Shyamalan bu rol için niye sizi tercih etti? Kendisiyle San Diego'da bir araya gelmiştik. 'X Men' serisinde 'Profesör X'i canlandırdığım için keldim. Onun beni daha önce öyle gördüğünü sanmıyorum. Sanırım farklı görünüşümden etkilendi ve bunun filmde iyi olacağını düşündü.
Çekimler nasıl geçti? Sette müthiş bir ortam vardı. Ama yanlış anlamayın; 'XMen'de de müthiş bir ortam var. Önemli nokta, küçük bir filmde çok daha önemli olmanız. Her gün orada oluyorsunuz ve yanlış yaparsanız film başarısız olur. Harika bir gün geçirirseniz, film de harika bir gün geçirir.
Bize canlandırdığınız 'Kevin' hakkında ne söyleyebilirsiniz? Ondan geriye fazla bir şey kalmış mı bilmiyorum. Bence hayatının büyük bölümünü bedenindeki diğer kimlikler yaşıyor.
Shymalan'la çalışmayı nasıl tarif edersiniz? Çok kontrollü biri ve seti çok iyi kontrol ediyor. Senaryosu konusunda çok titiz ve dikkatli. Çekim sırasında çok fazla doğaçlamaya izin vermiyor. Hayalinde yarattıklarını gerçekleştirecek yeteneğe ve ustalığa, ayrıca oyuncularla, teknisyenlerle ve etrafındaki sanatçılarla iletişim kurabilecek deneyime ve empatiye sahip. Böylece onlardan istediklerini alabiliyor. Onunla çalışmak muhteşem.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA